Hvor er din essens og hvad består den af?

Kender du ordsprog som, at mørket er til for at finde glæden ved lyset. At der ved enhver fejl ligger en læring og at en sorg kan medføre øget taknemmelighed for livet?
Menneskets vilkår er måske,  at vi periodevist tvinges til at forholde os til livet. At det kan føles som at blive kastet rundt i dualimens tørretumbler.

Men hvad med essens, er den hævet over dualismen?

Inspiration fra A.H. Almaas – Essens (sammenskrevet uddrag)
“Essens er uafhængig af identifikation. Den eksistere for sig selv uden påvirkning af selvbillede eller psykiske strukturer. Med essensen kan vi løsne os fra personlighedens rigide struktur. Der opstår en større rummelighed i os. Essensen kan også opfattes som tomhed. Når selvbilledet er opløst oplever vi tab af grænser, både fysiske og mentale. Det er en ubesmittet tomhed. Fokus hviler nu ikke på bevidsthedens indhold, men på den rummelige tomhed som er bevidsthedens natur. Men det er ikke en afslutning på alt det personlige. Tomheden er et forvandlingspunkt.”

Når du oplever tomheden – kan du glæde dig over den?
Tomheden er måske det vacuum som du behøver for at gøre plads til nyt?
Tomhed vil ramme alle på et tidspunkt i livet. Her er en lille øvelse (3:30 min. inde) hvor han at lade en syngeskål klinge ud og øvelsen af lytte efter tonen. Det handler om at vente i en taknemmelighed for det som vil komme og hilse det velkommen. Lad dit liv stråle, giv dig selv og andre noget at glæde sig til. Af tomhed kan udspringe nyt liv.

Så essens kan blive dit ståsted som den sidste café i hitchhiker’s guide to the galaxy, hvor man kunne tage ud og se universet gå til grunde for at opstå igen. Et slags META for livet og eksistensen i sig selv!

Dansen med livet  (Tera-pi)
Jeg tilbyder samtaler om din essens. Kontakten til din essens kan give dig nye erkendelser om dig. Dansen med livet kan være er smuk, når du har kontakt til din essens. Jeg kan hjælpe dig med at få et kik på dele af din personlighed og måske vil du genopdage, hvad de betyder for dig. Viljen til at bruge dine egne dansetrin og finde letheden i dem, ved at lade fokus gå fra dig selv og ud i verden.

Kontakt mig hvis når du bliver nysgerrig på det 😉
Læs også om spirituel lederskab

Sten figur af: Sanne Dudoret

 

Seneste artikler